MR-statistik

Att samla in statistik och data inom områden som berör mänskliga rättigheter är viktigt för att kunna få en nyanserad bild av människors levnadsvillkor. Utan korrekta data går det inte att veta vilka resurser som behövs var. Risken är då att man arbetar med fel frågor eller arbetar med frågorna på fel sätt. 

Genom att regelbundet ta fram aktuella lägesbilder som till exempel visar hur, eller om, en kommuns invånare får sina rättigheter tillgodosedda på olika områden får lokala förtroendevalda och tjänstepersoner underlag för att fatta välgrundade beslut.

En illustration med statistik-symboler, till exempel en graf.

Varför är statistik viktigt?

För att vi ska kunna vara säkra på att alla människor får sina rättigheter tillgodosedda räcker det inte med att göra insatser här och där.

Kugghjul

Sökfunktion för människorättsstatistik

På denna sida kommer du snart hitta en sökfunktion för människorättsstatistik. Funktionen utvecklas av Länsstyrelsen i Södermanlands län i samarbete med länsstyrelsernas Agenda 2030-uppdrag och

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.