Lyssna på demokrati och mänskliga rättigheter i sommar

Två hängmattor hänger mellan träd i ett grönt landskap.

Sommaren är här och med den semester för de flesta. Vad är då bättre än att lära sig mer om mänskliga rättigheter, demokrati och världshändelser samtidigt som du ligger i hängmattan eller på stranden? Vi tipsar om tre poddar som är intressanta för dig som jobbar med demokrati och mänskliga rättigheter.

Demokratin och du

En podd från Forum för levande historia.

Vilka utmaningar står demokratin inför och hur kan vi arbeta för en stark demokrati, till exempel inom skolan och i offentlig sektor? Utgångspunkt för samtalen är olika forskares och experters perspektiv på demokrati och demokratifrämjande arbete.

Till avsnitten finns samtalsfrågor tänkta att användas som diskussionsunderlag på exempelvis arbetsplatser. Du hittar samtalsfrågorna under respektive avsnitt.

Du hittar podden här och där poddar finns: https://www.levandehistoria.se/fakta/demokrati/podden-demokratin-och-du

The Human Rights Defender Podcast

En podd från Civil Rights Defenders.

The Human Rights Defender Podcast handlar om de modiga människor som står upp för mänskliga rättigheter i olika delar av världen. Obs! Podden är på engelska.

Du kan lyssna på podden här: https://crd.org/sv/podd/

Global Podd

Global Podd görs av tidningen Global Bar Magazine med syftet att samtala om och diskutera det som händer i världen idag. Podden strävar efter att lyfta fram röster och perspektiv som normalt inte hörs

Du kan lyssna på podden här: https://globalbar.se/global-podd/