Vill du få mer kunskap om rasism?

Att bemöta invånare likvärdigt är en självklarhet men kan också vara en utmaning, ofta på grund av omedvetenhet om samhällsstrukturer och människors olika villkor. Genom att öka sina kunskaper kan man säkerställa att allas rätt till ett likvärdigt bemötande tillgodoses.
Tre händer med olika hudfärg sträcks upp i luften.

På sidan Webbutbildningar samlar vi kostnadsfria digitala resurser för dig som jobbar i offentlig sektor och vill kompetensutveckla dig inom mänskliga rättigheter. Ett exempel är webbutbildningen ”Kunskap om rasism och likvärdigt bemötande för offentliganställda” som utvecklats av Forum för levande historia och ger grundläggande kunskap och verktyg för ett inkluderande bemötande. Om din verksamhet vill fördjupa kunskapen ytterligare erbjuder Forum för levande historia också utbildningen ”Kan vi prata om rasism?” under en heldag eller halvdag för grupper på minst 20 personer.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.