Fokus på barns rättigheter i november

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder, även Sverige, firas därför den 20 november som Barnkonventionens dag.
En illustration av personer som leker eller idrottar tillsammans.

I november, under den vecka då den 20 november infaller, kommer barns rättigheter att lyftas på flera olika konferenser och barnrättsarrangemang runt om i landet. Barnombudsmannen arrangerar den nationella digitala konferensen Barns rätt att komma till tals förmiddagen den 18 november i samverkan med länsstyrelsernas nationella samordnings- och utvecklingsuppdrag i barnets rättigheter, och i samband med det har du som arbetar med eller är intresserad av barns rättigheter möjligheten att delta på barnrättsdagar i både Gävleborgs och Norrbottens län. Arrangemangen är kostnadsfria, digitala och deltagarna från hela landet välkomnas!

Du kan hitta mer information om respektive arrangemang i kalendern.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.