Ett fotografi av två barn som sitter vid ett bord.

Om barns delaktighet – barnrättskonferens med tema demokrati

I år är det 100 år sedan Sverige införde allmän och lika rösträtt, vilket ses som startpunkten för den svenska demokratin. Trots detta finns det en stor grupp i samhället som inte får delta i den demokratiska processen: alla som är under 18 år.

Det innebär inte att barn aldrig får göra sina röster hörda eller att de inte ska få vara delaktiga när beslut fattas, i synnerhet när det gäller barnens egna liv. Men får barn verkligen vara med och påverka på riktigt? Och hur ska vuxna se till att barn görs delaktiga?

Konferensen Om barns delaktighet vill lyfta barns demokratiska rättigheter och möjlighet till deltagande. Den riktar sig till dig som jobbar med eller är intresserad av barnrättsfrågor i till exempel socialtjänst, vård, skola, kultur och fritid eller inom ideell sektor.

Arrangörer är Fokusgrupp barnets rättigheter i Jönköpings län, i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköping University, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Kommunal utveckling, barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Rädda Barnen och Jönköpings kommun.

Läs mer och anmäl dig här: https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser—jonkoping/2021-04-15-om-barns-delaktighet—barnrattskonferens-med-tema-demokrati.html

Sista anmälningsdag är 24 oktober. Länk skickas ut 25 oktober till alla anmälda deltagare.

Programmet uppdateras löpande.

Datum

okt 26 2021
Expired!

Tid

08:30 - 16:20

Platser

Digitalt

Arrangör

Länsstyrelsen i Jönköpings län
Webbplats
https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping.html