Länsstyrelserna på MR-dagarna

Välkommen till MR-dagarna i Göteborg den 6-7 december! Länsstyrelsernas uppdrag i mänskliga rättigheter medverkar med en monter (H:48) och ett seminarium om MR-professionen.
Vimplar med några av de globala målen i Agenda 2030.

Mänskliga rättigheter + demokrati = sant!

Det är MR-dagarnas tema för 2021. Under två dagar i december samlas organisationer och människor som arbetar med eller är intresserad av mänskliga rättigheter och demokrati på Svenska mässan i Göteborg, och länsstyrelsernas MR-uppdrag är givetvis på plats.

Vi finns i monter H:48 som bemannas av medlemmar i länsstyrelsernas MR-nätverk. kom och prata med oss! Du kan till exempel göra ett quiz med chans att vinna boken Folk i rörelse : vår demokratis historia av Kjell Östberg. Vi bjuder på choklad, pins och samtal!

Välkommen också till seminariet MR-professionen – ett yrke på framväxt i demokratins tjänst den 7 december kl 13-14.

Ur seminarieprogrammet: ”Strategiskt arbete med mänskliga rättigheter, oavsett om det kallas MR-strateg, MR-specialist, MR-funktionär eller något annat, är en profession på framväxt. Länsstyrelsernas uppdrag i mänskliga rättigheter har under 2020-2021 med stöd i forskningen undersökt MR-professionen mot bakgrund av andra jämförbara men mer erkända professioner. Vad innebär MR-professionen för MR-specialisten, för verksamheten och för verksamhetens uppdrag?”

Läs mer om seminariet här: https://invitepeople.com/public/seminars/26393